Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Spousta německých antifašistů šla do odsunu, protože se báli Čechů a Revolučních gard. Spousta Němců jen byla nařčena z kolaborantství, aby někdo mohl zabavit jejich majetek. Spousta antifašistů šla do odsunu proto, že tam byla část rodiny. A spousta Němců (fašistů i antifašistů) byla divoce vyháněna a zabíjena hned po skončení války. Příklady jsou v Ústí nad Labem, Brně, Novém Boru. Češi většinou nejsou schopni tyto skutečnosti dodnes přiznat a argumentují tím, co je to tři sta mrtvých proti milionům? To ale dnes není argument, byl jím před sedmdesáti lety. Jednak nelze na dějiny nahlížet současnýma očima a jednak už by lidi po takové době měli brát dějiny jako dějiny.

4 3
možnosti
OH

Pane Stržanovský, zažila vaše rodina divoký odsun - uvolnění pohraničí po Mnichovské dohodě?

Naše ano.

Zažila vaše rodina totální nasazení, případně koncentrák (nejlépe bez návratu)?

Naše ano.

Omluvil se vám už někdo?

Nám ne. Ale za nás už se pan Havel a jeho pravdoláskaři omluvili více než tisíckrát. Takto bychom se měli ptát každého hňupa, co má pochybnosti, nebo popírá historii.

3 1
možnosti
OH

Asi nejvýstižnější popis:

// Jak říkají Poláci: Dneska je eurokorektní říkat, že Československo a Polsko přepadli národnostně nehmotní "nacisté", my jsme po jejich porážce vyhnali náhle se zjevivší nevinné "Němce". To je hezká kulišárna, co? " //

Zdroj: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-maul-halten-und-weiter-dienen-dvc-/p_zahranici.asp?c=A130128_211522_p_zahranici_wag

Pod to se klidně podepíšu.

3 0
možnosti
MP

Pan Dřevojan by tedy měl uvést i případy hrůzného násilí, které se odehrávaly na Znojemsku. V archivu lze jistě dohledat výtisk popřevratového regionálního tisku, kde pamětníci vzpomínali na to, co se dělo v sběrném táboře a jak se věčně opilí ruští vojáci, jak čeští dozorci. Vzpomínky byly posbírány jak od českých, tak i od německých pamětníků. To bylo silné kafe. Pane Dřevojan, od vás se ovšem objektivita těžko dá očekávat, vzhledem k rodinnému prostředí. Vám asi těžko vyprávěli o odsunu to, co si potichu povídali v jiných rodinách.

1 9
možnosti
ZJ

V dnešní době šílené a odporné. V době krátce po válce, kdy se lidé vraceli z totálního nasazení a koncentráků (a někteří se stále nevraceli a někteří se nevrátili nikdy), v době kdy už bylo dost známé konečné řešení dle Německa a zámysl Německa se slovanskými národy?

Kolik takových "dobrých" říšských sousedů někoho udalo a dostalo před popravčí četu či do lágru?

Buďte člověkem a suďte tehdejší optikou.

5 1
možnosti
PV

Masaryk se musí v hrobě obracet, když vidí, kam to Češi s tou servilností k Němcům dotáhli. Beneše hnát do Haggu... Stejně si myslím, že se nakonec dozvím, že válku jsme rozpoutali my. Někteří Češi jsou fakt ubožáci, na téhle diskuzi ke to patrné. Sláva hrdinům z odboje, kteří prokoukli proradného šlechtice, deroucího se na hrad za potlesku šašků, olizujících mu nohu, která je nakopla...

10 1
možnosti
MK

Ideovým strůjcem všech těch poválečných hrůz byl bezesporu právě Beneš, který veřejně vyzýval lid k tomu, aby " vylikvidoval nekompromisně Němce v zemích českých a Maďary na Slovensku, jak jen se likvidace dá vůbec provést." (z projevu 16. května 1945)  Výsledek? Brněnský pochod smrti - asi 7 000 mrtvých, Ústecký masakr (házení německých rodin i s dětmi z mostu do Labe apod.) - 200-700 zavražděných, koncentrák pro Němce v Postoloprtech - 1000 zavražděných, Chomutov - 140 zavražděných, z toho 12 umučených (vypichování očí, urážení přirození atd.), masakr na Švédských šancích - 265 zavražděných... Celkem při odsunu prokazatelně zemřelo bezmála 20 000 lidí, včetně starců, žen (často znásilněných) a dětí, dalších 200 000 je trvale pohřešováno - což znamená, že s největší pravděpodobností zemřeli při odsunu také. Včetně 750 Židů, kteří se právě vrátili z koncentráků a následně byli zabiti jakožto Němci.  Zdroj - wikipedie a řada dalších historických pramenů. Tak to tedy pane promiňte, ale takové hrůzy jsou opravdu a přinejmenším plně srovnatelné s tím, za co byl v Haagu souzen Miloševič!

0 9
možnosti

Byla to strašná doba, ale kdyby k odsunu nedošlo, bylo by mrtvých ještě víc. Ta nenávist k původcům války a jejím hrůzám byla obrovská. Tehdejší činy nelze poměřovat dnešními měřítky. To by musela být souzena církev za upalování ve středověku. Beneš to nezpůsobil, Odsun se děl se souhlasem vítězných mocností a to z více zemí: z Holandska, Francie, Itálie, Belgie, Lucemburska, Maďarska, Polska a Československa.

8 0
možnosti
MM

M70a29r46e78k 62M47a73n20n

23. 1. 2013 17:05

snůška polopravd a výmyslů. Překrucujete schwarzenbergovy výroky a následně na nich "dokazujete" schwarzenbergovy nepravosti. např. "Srovnávat paušálně excesy, kterých se dopustili někteří tzv. Partyzáni s terorem nacistů, je urážkou českého odboje" - tohoto srovnání se ovšem schw. nikdy nedopustil!!!! nikdy netvrdil, že partyzáni dělali totéž co nacisti, to je váš bohapustý výmysl.

ostatně "omylů" se dopouštíte hned zkraje vašeho článku. Tvrdíte, že první se začali otázkou odsunu zaobírat Angličané - nu, když už tak Britové. Hitler prý obsazením zbytku Česko-Slovenska porušil Mnichovskou dohodu. Tedy vězte, že Hitler obsadil pouze zbytky Čech a Moravy, nikoli Slovensko. Ale to jsou nepodstatné detaily, že? Kdo by se s nimi zaobíral, když všichni víme, že Schw. je rakušák?

3 9
možnosti
JC

J87i76r37i 98C41e34e

23. 1. 2013 17:03

Podle některých diskutujících byl protektorát národní selankou a dobou rozkvětu českých a moravských zemí..

Jinak pro místní překrucovače pravdy připomínám nástupní projev Reinharda Heydricha, kde mimo jiné zaznělo: "... tento prostor se jednou musí stát německým a Čech tady nemá už koneckonců co pohledávat."

V té době také existoval plán, jak bude naloženo s českým národem po vítězné válce:  . "Tento prostor je srdcem říše a nemůže trpět, to ukazuje německý vývoj v historii, aby z tohoto prostoru přicházely znovu a znovu rány dýkou proti říši. ... Pokusíme se tedy teď podle staré metody poněmčit českou verbež ... Abychom získali přehled o tom, kdo z lidí v tomto prostoru je schopen poněmčení, musím provést soupis v rasově národnostním smyslu. ... Jsou to takovíto lidé: jedni jsou dobré rasy a dobře smýšlející, ... ty můžeme poněmčit. Potom máme ostatní, co stojí na opačném pólu: jsou to lidé špatné rasy a špatně smýšlející. Ty musíme dostat ven. Na východě je hodně místa. Uprostřed zůstává střední vrstva... V této vrstvě jsou dobře smýšlející lidé špatné rasy a špatně smýšlející lidé dobré rasy. U těch dobře smýšlejících špatné rasy se to asi musí udělat tak, že je nasadíme do práce někde v říši jinde a budeme se starat o to, aby už neměli děti, protože je nechceme v tomto prostoru dále rozvíjet. Ale nesmíme je odradit. To vše je řečeno jen teoreticky. Pak zůstávají špatně smýšlející lidé dobré rasy. Ti jsou nejnebezpečnější, poněvadž je to rasově dobrá vůdcovská vrstva.

8 1
možnosti
JC

J44i85r75i 25C93e32e

23. 1. 2013 17:07

Musíme uvážit, co s nimi uděláme. U jedné části špatně smýšlejících lidí dobré rasy nezbude nic jiného, než se pokusit usídli je v říši, v čistě německém prostředí, poněmčit je a převychovat jejich smýšlení nebo, když to nepůjde, postavit je nakonec ke zdi; poněvadž vystěhovat je nemohu, neboť by tam na východě vytvořili vedoucí vrstvu, která by se postavila proti nám.

Pokud text srovnáme se závěry konference ve Wannsee, je celkem jasné, jak to s námi mělo dopadnout. Poněmčit ty, kteří vyhovovali po rasové stránce a byli konformní s režimem, zlikvidovat prací v táborech ty, kteří nevyhovovali rasově, zlikvidovat rovnou ty, kdo vystupovali kriticky vůči režimu, nevyhovovali rasově. Pokud tohle není plán genocidy, tak už nevím..

Text projevu je historicky doložený a lehce dohledatelný.

3 0
možnosti
LB

Ubohý článek - autor si snad ani nepřečetl ty dekrety, které tak vehementně zaměřuje jen a pouze na němce a kolaboranty, přestože na ně odkazuje v příloze. Vážený autore, těch dekretů je 147 a pokud jste gramotný, dočtete se v nich o znárodňování všeho možného nejenom němcům a kolaborantům, o měně, o beztrestonosti za vykonané msty apod., přičečmž většina toho by byla dnes opravdu zločinem. Je velká škoda, že je tolik lidí postiženo bolševickou vychovou, že si ani fakta nepřečtou, přestože je mají přímo před sebou a přesto o nich mudrují jen podle toho co jim říkala soudružka učitelka. Beneš je pro mne prezident, který dvakrát po sobě přenechal bez boje tento národ zotročit a v roce 1945 schvaloval kolektivní vinu a vybízel k vraždění, což podle mne není člověk, který by se o něco dobrého zasloužil. Dokud si to každy sám neprostuduje, není naděje se tohto břemen zbavit a lidi jako vy budou moci dál opakovat klišé o morálonosti dekretů a pozitivním působení Beneše.:-/

3 7
možnosti
JH

J55a38n 29H92l80e30d77í62k

23. 1. 2013 15:50

vyhnání Němců bez ohledu na vinu--nevinu, bez ohledu na stáří--nemoce,, pažbou do hlavy nucení běžet starci, matky v náručí s kojenci, dobíjení padlých v příkopech dne 30.května 1945 na 36 km dlouhém pochodu smrti z Brna do Pohořelic je vaše osobní vizitka. Zákeřně podvedení spojenci nuceně podepsali tzv. odsun v srpnu 1945, když v Česku zbývalo zahrabat poslední mrtvolky a vykrást zbylé domky, byty, zanechané v původním netknutém stavu, včetně peřin a domácího zvířectva. Původní smlouva jasně určila, že potrestáni budou jen ti, které odsoudí soud. Jenomže najednou chrabrý Beneš 16.května 1945 v Brně na Nám.Svobody vyzval k pomstychtivému vykopání Němců z republiky, ikdyž jako inteligent dobře věděl, KDO pohraničí obydlí a jak rychle i zlikviduje.

4 6
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky