Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě  na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana. 

Je to trochu drsné, ale myslím si, že to naprosto vystihuje současnou povolební politickou realitu. Když Miloš Zeman vyhrál první přímé prezidentské volby, také jsem to bral jako menší zlo při volbě mezi knížetem a zemanem. I nižší šlechta zemanů kdysi dokázala ze svých řad vygenerovat mimořádné jedince. Miloš Zeman se nám čím dál víc profiluje jako politický lapka. Snaží se nám namluvit, že přímou volbou získal větší politickou sílu a mandát, který ho opravňuje pošlapávat Ústavu a mluvit o idiotismech. Kdysi se definoval  jako prognostik, ale tato jeho vize by mu neměla vyjít.

Záleží samozřejmě na jeho protihráčích v parlamentu. Silnější karty mají oni a měli by určovat průběh hry. Zatím se svojí sílou nedokáží nakládat a ji používat, protože nehrají jako tým. U obecných pravidel, která platí  pro všechny, musí dokázat hrát jako tým napříč politickým spektrem. Jde jim přece o hodně. Dovolím si tvrdit, že kdyby to bylo obráceně tak by jim Miloš Zeman pořádně zatápěl.

Po primitivním protahování Zeman konečně jmenoval Sobotku premiérem. Nyní nám připomíná časy předlistopadového kádrování a začal si zvát kandidáty na ministry k pohovorům. K úplné dokonalosti minulých časů chybí jenom podpisy, že souhlasí se Zemanovou interpretací jeho aktivismu. Jsem přesvědčen, že nás opravdu dokonale přesvědčí o jeho (ne)omylnosti v politice a donutí nás zavzpomínat, jak to s ním bylo, když se mu podařilo vejít do Strakovky hlavním vchodem. A zároveň nám připomíná, jak z Hradu utekl vchodem zadním. Potenciál šance jak být prezidentem – státníkem již téměř celý promrhal v ješitných malichernostech.

Poznal jsem Miloše Zemana při jeho návštěvách Znojma. Ne sice moc důvěrně, ale asi dvakrát jsem s ním mluvil osobně. O to víc jsem byl jako vydavatel regionálních novin Znojemský týden informován o zákulisním dění. Největší sešup zaznamenal, když se rozešel se sociální demokracií a smyslem jeho života se stalo jí škodit. Tehdy ve své vnitřní emigraci na Vysočině, ze které se již nikdy nechtěl vrátit do velké politiky, mu nesmrdělo se stýkat ani s kandidáty politické spodiny. Tehdy se mně dostal do ruky materiál z jedné takové „podařené“ návštěvy politických celebrit páté kategorie. Skupinu odpadlíků z ČSSD vedl ve Znojmě jeho pozdější nohsled v SPOZ Marian Keremidský, který je učebnicovou ukázkou politické zrady když z ČSSD přešel na znojemské radnici do koalice s ODS za jidášské křeslo místostarosty a pár ohlodaných kostí pro další zrádce. Tehdy Zemanovi nevadilo, že členem této party byl i 8 krát trestaný recidivista (dnes již 9 krát) Ctibor Čurda, který vše řádně zaznamenal ve fotodokumentaci a natočil na video a hned spěchal mně to prodat. Na některých fotkách nevypadá Zeman moc oduševněle.  Za celá léta jsem tento materiál, který mně ještě za tepla prodali, nepoužil.

Dnes, když vidím na co si Zeman při kádrování hraje nemohu k tomu mlčet. Politická kultura v jeho podání je na nule. Na jedné straně si Zeman chce pro sebe uzurpovat práva nad rámec Ústavy a na druhé straně odmítá plnit zákonem mu stanovené povinnosti. Např. jmenování profesorů a další. V normální demokracii je nemyslitelné, aby hlava státu takto demonstrativně pohrdala zákony. Kdyby role v této partii byly obrácené tak by poslanecká sněmovna již projednávala ve třetím čtení Ústavní novelu a nově definovala pravomoci a povinnosti prezidenta. Jedovatého hada zneškodníte jenom tím, že mu vytrháte jedovaté zuby. Staré české přísloví říká „Odříkaného chleba největší krajíc“. Tak proč proboha již poslanci neudělali ze Zemana čestného kladeče věnců?? I s tím rizikem, že to nebude spojené s nějakým skandálem.

Zbyšek Dřevojan. 

Autor: Zbyšek Dřevojan | středa 22.1.2014 17:56 | karma článku: 20,16 | přečteno: 1077x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

České soudy porušují zákony

Zní to neuvěřitelně, ale konstatoval to dnes svým výrokem Nejvyšší soud ČR ve stanovisku k podané stížnosti ministryní spravedlnosti pro porušení zákona.

19.11.2013 v 19:26 | Karma: 22,13 | Přečteno: 1142x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky