Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

22. 11. 2013 18:23:15
Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

Aktéři voleb vstupují do fáze, kterou Msgr. Šrámek pokládal za tu hlavní a nejdůležitější a nikdy u ní nechyběl. Začalo porcování konečně uloveného medvěda. Faktický vítěz voleb Andrej Babiš a jeho ANO zvítězilo (de fakto) způsobem, který jsme u nás ještě nepoznali. Málem to bylo celkové vítězství na způsob start – cíl. Co chybělo a jako absolutní vítěz bral všechno. Slibuje nám to v příštích volbách. Předvolební kampaň mu dělala americká firma ve stylu socialistického realismu. Pár jednoduchých hesel: Makáme, tedy všechnu moc do rukou makačenků. Pár větami sdělení lidrů proč jdou do politiky. Vůdce se na to již nemohl dívat jak je řízena tato zem a měl obavu, že by zde nechtěli žít jeho děti. Chtějí žít ve spořádané zemi, napravit poměry, politiku polidštit a méně krást, vzdělání jako nezbytný základ prosperity, která je konkurence schopná.

Už jsi řádně zaplatil a odvedl daně!
Chtějí tedy funkční stát. Nejsou jako politici, ale chtějí se jimi stát. Recepty na splnění slibů jsou stejně jednoduché jako dané sliby. Nejvyšší Guru ví, že se u nás ročně různě zdefrauduje ze státního majetku cca 600 miliard korun. Další stovky miliard se dají ušetřit centrálními nákupy pro stát. Sestavit vládu za tohoto stavu je pro budoucího premiéra brnkačka. Programové průniky i když řečeny jinými slovy jsou veliké. Občané rezignovali po zkušenostech se zaváděním kapitalismu u nás předcházejícími politickými elitami, na některé morální hodnoty, protože neviděli, že by je po listopadu někdo chtěl uvádět do života společnosti. Komunisté jim přestali vadit již dávno a jsou připraveni tolerovat i jejich spoluúčast na vládnutí.

Když se smířili s účastí ve vládě a státních orgánech s bývalými Estébáky, pak účast bývalých spolupracovníků StB na vládnutí ani nestojí za to se tím zabývat. Před budoucím premiérem stojí historické rozhodnutí. Babiš jako ministr financí, když dostane za první dva roky vládnutí do rozpočtu jenom třetinu toho co se z veřejných peněz dle něho a analýz ztrácí do rukou kmotrů, bude král. Tvrdí, že toho dosáhne marketingovými metodami, které se používají v podnikání. Když si dosadí Věru Jourovou na vnitro, tak snad půjde konečně do tepláků i Kubice a policie, celníci a státní správa začne „MAKAT“, má výhru v kapse. Potřebuje k tomu ještě Tomia Okamury na spravedlnost. Ten rozbije provázanost justice s byznysem a zavede trestní a hmotnou odpovědnost politiků a justice (státních zástupců, soudců) a odvolatelnost všech. Být Slávkem Sobotkou tak na ten model jdu. Je stejně rizikový pro oba. Těžší to bude mít Babiš. Jako makající byznysmen, který to má v hlavě poskládané je i perfektním daňovým optimalizátorem. Jako ministr financí musí daňové optimalizátory zmáčknout a dostat od nich víc peněz do státní kasy. Bude v schizofrenní pozici. Každá půlka jeho ega bude na jiné židli. Když mu to vyjde, bude to labutí píseň pro politické strany a přijde systém politického kaleidoskopu dle předpovědi prof. Bělohradského. Když mu to nevyjde, bude to definitivní smrt všech populistických rychlokvašek a účelových předvolebních hnutí.

Z pohledu daňového poplatníka a ostatních občanů je lepší co?? Po tomto experimentu dostanou poslední šanci všichni v dalších volbách. A pak již přijde okamžik, kdy národ pošle poselstvo ke komunistům, aby se vrátila vláda věcí našich do jejich rukou. Babišovi vize a recepty zajistí dost financí pro ostatní resorty a tak předpovídají parafrázi na Kundery. Ano, nastane doba nesnesitelné lehkosti vládnutí.

Zbyšek Dřevojan, Znojmo.

Autor: Zbyšek Dřevojan | pátek 22.11.2013 18:23 | karma článku: 13.96 | přečteno: 731x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.52 | Přečteno: 574 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 149 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2314
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“ Herbert Marcuse Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.


blog.idnes.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...