Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babišovy předvolební perličky (perly): „Budeme méně krást“!!!

Babišovo ANO na nic nečeká a začalo předvolební kampaň ve velkém stylu. Zemi zaplavili bilboardy a není pochyb, že Babiš vládne miliardami majetku a stovkami milionů na volby.  

Při bližším pohledu na obsah bilboardů na vás dýchne duch předlistopadové doby post normalizační. I

přes všechna ujišťování, že Babišovo politické hnutí, dnes již strana bude o něčem úplně jiném než co nám zde jím kritizované politické elity do teď předváděly. ANO je i není jiné. Předvolební hesla připomínají agitku pozdního socialismu. Jsou obsahově ještě prázdnější a populističtější než co zde doposud politické strany předváděly. Dávají na frak i Véčkařům. U VV to byl milionářský projekt, nyní je to projekt miliardářský. Síla peněz tentokrát bude slavit větší vítězství??

Všechno se u Babišova hnutí točí kolem hlavního sloganu a jeho mutací. - ANO, s námi bude líp. Když si k tomu přečtu některá hesla pod jmény konkrétních lídrů z volebních obvodů nevím zda je to víc k smíchu nebo k něčemu jinému.

Tak například. Martin Komárek: Novinář, politický komentátor a spisovatel, známý z deníku MF Dnes ( dříve deník Socialistického svazu mládeže ( SSM )– Mladá fronta ) nám sděluje proč jde do politiky: „Mám sen, že dokážeme politiku zlidštit, zeslušnit a že budeme méně krást…“ Zlatá slova, kterým se dá dokonce věřit. Zatím nám všichni jenom slibovali, že krást nebudou, že budou poctiví. Skoro nikdo to neplnil.

Slib, že budou krást méně je realističtější. Méně kradeš, méně je tě vidět, méně závisti vyvoláváš a úměrně tomu ti hrozí menší nebezpečí stíhání eventuelně menšího trestu. K tématu se vyjadřuje i Mojžíš: Příkázání 7 – NEPOKRADEŠ. Hned bych Martinovi potřásl rukou. Jaroslav Faltýnek: Agronom, zemědělský manažer, dlouholetý funkcionář v Agrární a Potravinářské komoře, který udělal maximum možného pro naše zemědělce a potravináře. Bývalý člen rady Prostějova. Říká: „Na komunální úrovni jsem v politice působil víc než 20 let…. A vím jak to v politice chodí“ No když už by to neměl vědět ani po dvaceti letech?? Véčkaři by ho nazvali Dinosaurem a navrhli na medaili za Zásluhy o Výstavbu. Ani slovo o tom jak naše zelinářství, ovocnářství a konzervárenství totálně padlo na hubu. Kdo za to nese vinu a nástin programu jak tyto staleté tradice obnovíme! Nejvíce líto je mně paní Věry Jourové. Ta jediná poznala velice tvrdě sama na sobě polistopadovou realitu v politice a justici jako náměstkyně ministra Paroubka. Proč jde do politiky?: „Chci pomoci napravit poměry v této zemi. I po svých vlastních zkušenostech, kdy jsem se střetla s tímto státem. Jsem přesvědčena, že náprava je nutná.“ Střetla se nikoliv se státem, ale s některými segmenty zkorumpované moci v podobě zkorumpované části policie (KUBICE), státního zastupitelství a politiků. Podobnými kauzami je naše justice hodně zasviněná. Občan může a má svobodně kritizovat, politik musí ke kritice přidat návrh řešení. Chybí zde tedy jasné pojmenování zla a cíle se způsobem nápravy. nápravy. Zákony musí být absolutně ctěny mocenskými složkami státu, policií a výkonnou mocí včetně justice, státního zastupitelství a soudy. To se bez kontroly a odstranění absolutní imunity a indemity, kterou mají neobejde.Za své činy nezodpovídá pouze ten, kdo byl na základě příslušných právních předpisů a lékařských vyšetření zbaven svéprávnosti.

I zde působí lidé, nikoliv Bohové, za které se někteří z justice považují. Podívejte se na množství soudců a státních zástupců, kteří byli v KSČ a nebo byli odchovaní normalizací. Musí pod kontrolu zákonů a moci zákonodárné. Snad nám Věra Jourová dokáže sdělit, že pan Kubice by měl jít do tepláků a spolu s ním, kteří tomu zabránili a dokonce nám ho nainstalovali do vrcholné politiky. Na závěr pár slov k centrálnímu mozku ANO, Andreji Babišovi. Deklaroval, že své miliardy poctivě vydělal a může si s nimi tedy dělat co chce. Pravdu má jenom částečně. Vahou svých peněz zaštiťuje stranu ANO a ovlivňuje veřejné mínění a morálku.. Slibuje: Že bude v této zemi s ANO líp: „Aby v této zemi chtěly žít i naše děti, Umí dát lidem práci a Jasná pravidla pro všechny, Nejsou jako politici. Makají. Když jdou do politiky tak již nechtějí makat? Stát, který se má řídit principy parlamentní demokracie nelze řídit jako ČR, s.r.o. Nedá se tak dělat ani politika. U Véčkařů to viděl u sebe to nevidí. Stačí když se sebekriticky podívá na začátek své předvolební kampaně a jak si naivně naběhl s protikorupční hrdinkou Renatou Horákovou. I méně sečtělý nebo vnímavý občan ho snadno vychytá, že jsou „Političtí populisté, pokrytci a pozéři“ (PPPP). Práci dává Agrofert v poslední době Francouzům a Němcům. nebo si najímají agentury z ciziny jako třeba na volby z Ameriky. A možná že v rámci jasných pravidel ( třeba daňových přiznání ) pro všechny nám slíbí, že to méně nakradené budou i poctivě zdaňovat.

Na oslavu vítězství je již připraven. Otevřel si v předstihu přepychovou restauraci na Azurovém pobřeží ve Francii. Chce získat prestižní Michelinskou hvězdu. Nechlubí se, že Agrofert je hlavním dodavatelem surovin pro chod restaurace. Čechům tam moc práce také nedal. I když by měli méně krást.

Zbyšek Dřevojan, Znojmo

Autor: Zbyšek Dřevojan | pondělí 2.9.2013 14:17 | karma článku: 18,54 | přečteno: 2373x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky