Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Schwarzenberg si nadělil, díky Boží prozřetelnosti, vlastní gól.

Kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg, který je s Milošem Zemanem ve druhém, rozhodujícím kole přímé volby prezidenta, si dal vlastní gól. 

A to svým zbrklým, neuváženým a profesionálně neudržitelným, historicky a právně nepravdivým vyjádřením k problematice sudetských Němců a bývalého prezidenta Edvarda Beneše. Takové doslova hloupé prohlášení bych od našeho ministra zahraničních věcí nikdy nečekal. Hluboce mě tím zklamal. Lidsky, i jako ministr zahraničí. Nejenom, že historické skutečnosti nepopisuje pravdivě, ale následně se dopouští dalších pochybení, když se svá neuvážená vyjádření snaží napravit. Přisuzovat odsun sudetských němců výhradně Benešovi je v rozporu s historickými fakty. První kdo se začal zaobírat otázkou Němců v zemích východní Evropy, byli Angličané. A impulsem k tomu byla politika Hitlera, který porušil Mnichovskou dohodu půl roku po jejím podpisu obsazením zbytku Česko-Slovenska a následným napadením Polska. Po skončení 2.světové války a osvobozením Československa, začal tzv. divoký odsun Němců a to nejenom od nás, který ale dostal již v létě r. 1945 zákonný rámec v Postupimských dohodách.

 

Článek XIII. SPOŘÁDANÝ ODSUN NĚMECKÉHO OBYVATELSTVA

 

Konference dospěla k této dohodě o odsunu Němců z Polska, Československa a Maďarska: Tři vlády prozkoumaly tuto otázku po všech stránkách a uznaly, že německé obyvatelstvo nebo jeho složky, které zůstávají v Polsku, Československu a v Maďarsku, bude třeba odsunout do Německa. Jsou zajedno v tom, že jakýkoli odsun musí byt prováděn spořádaně a lidsky. O tom se současně uvědomují československá vláda, polská prozatímní vláda a kontrolní komise v Maďarsku“. 

ZPRÁVA O TŘÍSTRANNÉ KONFERENCI V BERLÍNĚ 

 

K tomuto rozhodnutí je vedly zkušenosti s německými menšinami v jiných zemích, z jejich nacionalistického chování a strach z opakování toho co se stalo. Do odsunu Němců byl Beneš silně tlačen i domácím odbojem jako důsledek německého teroru proti Čechům. Svoji roli zde sehrál i představitel sudetských Němců v Londýně Wenzel Jaksch, který nechtěl přistoupit na neplatnost Mnichovské dohody. Vzpomeňme si na osud Lidic a Ležáků. Stihl stejný osud nějakou ryze německou vesnici a její obyvatele po válce? „Muži byli zastřeleni, ženy odvezeny do koncentračního tábora a děti dány na převýchovu“. Zná pan Karel toto prohlášení?  Srovnávat paušálně excesy, kterých se dopustili někteří tzv. Partyzáni s terorem nacistů, je urážkou českého odboje. Svým vyjádřením Schwarzenberg hodil do jednoho pytle představitele Poláků, Maďarů i SSSR. Ti všichni byli na straně vítězné protihitlerovské koalice. A navíc k částečnému odsunu menšího počtu Němců došlo i z Francie, Holandska, Belgie, Itálie a Lucemburska. Kromě přesunu obyvatel se změnily i hranice. Československo např. přišlo o Podkarpatskou Rus a dramaticky se změnily hranice Polska a Německa a dalších států. Podle  argumentace Schwarzenberga by skončili v Haagu i Roosevelt, Truman, Churchill, Attlee a další. Nejsem si jist, jestli by s jeho názory souhlasili. A již vůbec si neumím představit, že by si něco takového dovolil vyslovit ministr zahraničí Polska. Poláci by ho ukamenovali napříč politickým spektrem.

Ví pan Karel, že z nových území, které Polsku přisoudila Postupimská dohoda, bylo odsunuto přes 6 mil Němců? Ví pan Karel, že tato území většinou historicky Německu nikdy nepatřila? Např Slezko bylo zemí Koruny České a naše království o ně připravili Habsburkové. Další byli odsunuti z východního Pruska i ze zemí bývalého SSSR nebo Rumunska.  Tato část našich dějin je na dlouhou debatu a historici ji ještě zdaleka neuzavřeli.  Nevím, jestli Schwarzenberg inkriminované dekrety vůbec četl. Je tam zcela jednoznačně řečeno, že se týkají jenom zrádců, kolaborantů a aktivních nepřátel Československa. Nevím, jestli by zde nechali své rodiny. Schwarzenberg demagogicky tvrdí, že na odsun museli i němečtí sociální demokraté a komunisté. Není to pravda.  Mnoho těchto Němců šlo na odsun, i když nemuseli, ale cítili spoluodpovědnost za spáchané zločiny svými krajany. Nebyla to žádná genocida, kterou např. spáchalo Rakousko-Uhersko na Srbsku v 1. sv. válce. Tam Rakušané vyvraždili přes milion lidí včetně poprav dětí před očima jejich matek. Postupimská dohoda a odsun německých menšin nebyla msta vítězů! Je pořád součástí mezinárodního práva a je závazná i pro Spolkovou republiku Německa. Proto také křičí hlavně sudetští Němci a nacházejí sluchu u našich pseudo humanistů, kteří vidí „porušování“ lidských práv jenom ze strany Čechů vůči sudetským Němcům. Když pan Schwarzenberg tvrdí, že jsme něco nelidského v r. 1945 spáchali, tak lže. Za některé excesy jednotlivců v r. 1945 byli někteří i potrestáni. Ne EU, ale Postupimská dohoda a uspořádání územních a národnostních poměrů dle této dohody nám dalo skoro 70 let Evropy bez válek.  V r. 2004 byl přijat zákon č. 292/2004 Sb. - Edvard Beneš se zasloužil o stát. Je zajímavé, že pravicový Senát tento zákon odmítl, ale byl přehlasován Poslaneckou sněmovnou a ve Sbírce zákonů je bez podpisu prezidenta Václava Klause. Můžeme mít na Beneše různé názory, ale kandidát na prezidenta by se o něm takhle vyjadřovat neměl.

P.S. Na fotografii jsou zachyceni sudetští Němci nad zabitými vězni. Něco podobného učinili Američané i v osvobozeném koncentračním táboře kam se museli jít podívat Němci na to, co páchali na vězních. Někteří naší „humanisté“ jsou připraveni to označit za týrání Němců vítězi války.

Zbyšek Dřevojan, Znojmo

seznam dekretů z roku 1945

Autor: Zbyšek Dřevojan | úterý 22.1.2013 21:47 | karma článku: 45,90 | přečteno: 13096x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky